WERKWIJZE

 

Al die prachtige beelden met hun eigen verhaal komen niet zo maar uit mijn camera rollen. Hiervoor is naast mij als fotograaf ook een goede vertrouwensband met het bruidspaar nodig. Ik vind het als bruidsfotograaf ontzettend belangrijk dat jullie helemaal jezelf durven te zijn op jullie trouwdag. Maar vooral ook in het bijzijn van een camera. Zo kan ik een reportage maken die voelbaar en echt is. Een reportage waarvan je achteraf zegt: JA, dit geeft precies weer zoals wij het hebben beleefd!

Ik wil hier dan ook alvast beginnen met jullie wat meer te vertellen over mijn werkwijze. Ik ben liefhebber van een goede tranparante en duidelijke manier van werken. Zowel voor als na jullie trouwdag.

KENNISMAKINGTrouwen bij Het Rijk Van De Keizer in Amsterdam

 

Onze eerste ontmoeting zal zijn bij mij aan tafel met een kop koffie of iets anders lekkers. Dit gesprek is vooral bedoeld om elkaar te leren kennen en om te voelen of er een goede klik is. Ik besef goed dat ik op jullie mooiste dag aanwezig mag zijn tussen jullie liefdevolle familie en vrienden. Dit is niet zo maar iets. Hierdoor staat vertrouwen in elkaar bij mij hoog in het vaandel!
Tijdens dit (vrijblijvende) kennismakingsgesprek ben ik nieuwsgierig naar jullie verhaal. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe was bijvoorbeeld het huwelijksaanzoek? Daarnaast kunnen er prachtige trouwalbums bekeken worden en zullen we samen kijken naar wat de plannen zijn voor jullie trouwdag.
De exacte dagindeling vind ik voor nu nog niet zo heel erg belangrijk. Daar komen we later op terug.

Trouwfotograaf Maastricht | ThiessenDE AANLOOP NAAR DE BRUILOFT

 

Het plannen en organiseren van jullie bruiloft is een onwijs leuk proces. Al die ideeën en mogelijkheden die in jullie opkomen worden op papier gezet en hierdoor komt jullie grote dag steeds dichterbij. Maar al die mogelijkheden brengen soms ook ontzettend veel vragen met zich mee. Hebben we aan alles gedacht? En wie kunnen we waarvoor benaderen?

Hierin denk ik graag met jullie mee. Zo stuur ik elk bruidspaar een leverancierslijst met vak mensen. Mensen waarvan ik weet dat ze goed werk leveren. Denk aan een visagist, dj, trouwambtenaar of videograaf.
Ook ontvangen jullie een uitgebreid pdf vol tips die nuttig kunnen zijn tijdens jullie huwelijksdag. Dit zijn handige tips voor jullie zelf, maar die ook goed van pas komen voor de fotografie.

Is jullie dag bijna aangebroken, dan ontvangen jullie van mij een digitaal formulier waarin jullie alle belangrijke informatie kwijt kunnen die ik als fotograaf nodig heb. Hierna plannen we nog een telefoongesprek in om samen nogmaals alles door te nemen, zodat jullie op de dag zelf alleen maar bezig hoeven te zijn met genieten!

TIJDENS DE BRUILOFTTrouwen in de winter - Bruidsfotograaf Twente

 

Wat ik het allerbelangrijkste vind tijdens jullie huwelijk, is dat jullie jezelf kunnen zijn en volop genieten samen met jullie gasten. Wees er vooral niet mee bezig dat er een camera op jullie gericht staat. Hierdoor kan ik de beelden maken waarvan jullie straks zeggen: WAUW ja dit is precies zoals wij het hebben beleefd.
Als fotograaf meng ik mij  graag tussen de gasten en fotografeer ik de dag zoals hij is zonder daar aansturing in te geven (behalve tijdens de fotoshoot). Zo onstaan de meest echte momenten. Momenten van jullie als bruidspaar, maar ook zeker de spontane momenten van jullie gasten.

Als feedback krijg ik vaak te horen: hoe heb je die foto gemaakt? Ik heb je namelijk niet eens zien staan. Dit zie ik als een mooi compliment;)

DE FOTOSHOOT

 

De fotoshoot is het moment van de dag waarover ik meestal de stelling krijg: wij kunnen niet poseren en zijn niet zo fotogeniek. Laten we voorop stellen dat in mijn ogen iedereen fotogeniek is!
Moeilijke poses komen ook zeker niet aan bod. We zijn immers niet bezig met een modellen shoot. Ik zal jullie tijdens dit moment van de dag zeker helpen door het geven van kleine aanwijzingen, maar wat ik het belangrijkste vind, is dat jullie stralen en genieten van elkaar. Maak een praatje, geef elkaar kusjes en have fun! In de tussentijd fotografeer ik lekker door en zoek ik naar interessante composities met mooi licht om daar prachtige foto’s van jullie te maken.
Over de fotoshoot ontvangen jullie ook nog wat extra tips in de aanloop naar het huwelijk.

NA JULLIE BRUILOFTTrouwen bij slot moermond Renesse

 

Als ik thuis kom na zo een mooie huwelijksdag, dan worden eerst al mijn foto’s gebackupt op meerdere beveiligde servers. Ik geef overigens standaard 3 jaar backup garantie van de aan jullie geleverde foto’s. Nadat alle beelden veilig staan, ga ik aan het werk met het selecteren van de mooiste foto’s. Na de selectie ga ik de foto’s bewerken. Ik bekijk elk beeld afzonderlijk en bewerk dan ook elke foto apart zodat straks de volledige galerij een mooi geheel is. Hier gaat dan ook veel tijd en energie in zitten. Mijn foto’s zijn kenmerken zich met heldere kleuren, een lekker contrast met een warme touch.  Binnen twee weken ontvangen jullie alvast een preview. Zo hebben jullie al een eerste indruk en kunnen jullie eventueel foto’s gebruiken voor bedankkaartjes.

De overige foto’s ontvangen jullie binnen acht weken na de bruiloft in een mooie overzichtelijke gallerij. Maar vlak voordat de volledige reportage klaar is, ontvangen jullie eerst een overzicht van jullie dag in een toffe slideshow!

Werkwijze Stan Bessems FotografieHET TROUWALBUM

Ik ben van mening dat mooie foto’s geprint moeten worden. Dan komt een foto pas echt tot leven! Jullie verhaal verteld met foto’s samen gevoegd in een prachtig trouwalbum. Zo kunnen jullie elk moment terug naar dat ene moment!
Tijdens ons kennismakingsgesprek hebben jullie al albums kunnen inkijken en voelen. Maar nu gaan we jullie album tot in detail uitwerken.
Hiervoor hanteer ik een zeer gebruiksvriendelijk bestelsysteem waarin jullie precies jullie wensen kunnen doorgeven. Van soorten materiaal en kleuren tot en met ouderalbums. Alles wordt stap voor stap uitgelegd aan de hand van voorbeeldfoto’s met begeleidende tekst. Jullie hoeven dan alleen jullie voorkeuren in te vullen.

Nadat ik deze voorkeuren heb ontvangen, krijgen jullie van mij de informatie en mogelijkheid om jullie favoriete foto’s voor in het album te selecteren. Aan de hand van de geselecteerde foto’s maak ik een albumontwerp die jullie digitaal kunnen inzien en waarin jullie suggesties kunnen doorgeven. Helemaal tevreden? Dan gaat hij naar de drukker.

P.S. Jullie krijgen van mij ook een digitaal album magazine met extra informatie.

WILLEN JULLIE GRAAG MEER WETEN?

Inmiddels heb ik al veel mooie bruiloften mogen vastleggen. Zijn jullie nieuwsgierig geworden en benieuwd of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum?
Stuur mij gerust een berichtje en dan neem ik zo snel als mogelijk contact op.