BIJ STAN BESSEMS BRUIDSFOTOGRAFIE KUN JE JEZELF ZIJN

‘Als iemand in de bruidstaart zou vallen, zou ik daar wel een foto van maken’

Een moeder die het lint door een korset rijgt, een vader die de stropdas van zijn zoon strikt, een bruidegom die tranen in zijn ogen krijgt wanneer zijn bruid de trap afloopt. Die bijzondere en intieme momenten, dat is waar bruidsfotograaf Stan Bessems voor staat. Onzichtbaar, maar nieuwsgierig. Stan: ,,Creativiteit en spontaniteit, dat vind ik het belangrijkst.”

Het persoonlijke karakter dat huwelijken hebben, haalde Stan over om zich te specialiseren in deze tak van fotografie. Hij volgde cursussen en leerde van collega’s. Alles om ‘de mooiste dag van je leven’ zo goed mogelijk vast te leggen. En de reacties liegen er niet om. ,,Een goochelaar met licht.” ,,Een relaxte, professionele fotograaf.” ,,Wij hadden ons van te voren niet kunnen bedenken dat de foto’s zo mooi zouden worden.”

ONZICHTBAAR

De Limburgse bruidsfotograaf is het liefst de hele dag aanwezig: van de eerste krulspeld, tot het laatste biertje. Hierdoor kan hij mensen het beste vastleggen, zonder iets aan de situatie te veranderen. ,,Ik wil graag dichtbij zijn, zonder dat mensen het door hebben, zodat ik de meest bijzondere momenten vast kan leggen. Ik hoor wel vaker dat mensen helemaal niet wisten dat ik in de ruimte was. Totdat ze de foto zagen.”

,,Ik wil dat mensen zichzelf kunnen zijn en dat dat ook zo op beeld komt”, legt Stan uit. Door een ongedwongen sfeer te creëren en zich op de achtergrond te begeven, probeert hij dit voor elkaar te krijgen. De intieme, romantische momenten vangen, zonder er iets aan te veranderen. ,,Maar ook als er iemand in de bruidstaart zou vallen, zou ik daar natuurlijk wel een foto van maken”, grinnikt hij. ,,Dat hoort ook bij de spontane sfeer van een huwelijk.”

DROOMBRUILOFT

Hoewel Stan zich in elke bruiloft kan inleven, heeft hij wel dromen. ,,Ik zou ontzettend graag een bruiloft fotograferen in het verre noorden”, vertelt hij. ,,De hele familie die met dekens en warme chocomel om een kampvuur heen zit, zo zie ik dat voor me. En een shoot met het Noorderlicht op de achtergrond, natuurlijk. Lachend: ,,Dus als iemand in IJsland gaat trouwen of zo, ik houd me aanbevolen.”


WAT ZEGGEN ANDERE BRUIDSPAREN OVER MIJ?

LEES REVIEWS !


 

Trouwen bij Het Rijk Van De Keizer in Amsterdam

Gabriëlla & Partana

Dit was nou echt zo een bruiloft die ik niet snel zal vergeten. Gabriëlla en Partana hadden wel aardig wat tegenslagen te verduren voordat hun grote dag aanbrak. En toch zetten ...
Lees verder

Huwelijksaanzoek bij zonsondergang | Limburg

Deborah & Nick

Ooh wat was dit een spannende avond zeg! Nick, die zijn vriendin als verrassing meenam voor een super toffe loveshoot, had een nog grotere verrassing in petto voor zijn geliefde ...
Lees verder

HET BESTE VAN 2019!

SLIDESHOW

Ik mag terug kijken op een waanzinnig 2019! Prachtige bruidsparen, mooie locaties, bijzondere verhalen en veel liefde voor elkaar. Wat is het toch heerlijk om bruidsfotograaf te m...
Lees verder

Huwelijksfeest in je eigen tuin | Trouwfotograaf Limburg

PATRICK & ADRIENNE

Nu ik deze blog schrijf, mag ik als trouwfotograaf  weer even terug naar deze fantastische dag van Patrick en Adrienne in Zuid Limburg. Een dag met familie, vrienden, emoties ...
Lees verder

 

IS JULLIE TROUWDATUM NOG BESCHIKBAAR?

Omdat ik elke bruidsreportage tot in de puntjes wil verzorgen neem ik maar een beperkt aantal boekingen aan per jaar. Ik zou het dan ook erg jammer vinden als ik jullie moet mededelen dat jullie favoriete trouwdatum al bezet is. Wacht daarom liever niet te lang met boeken. In de meeste gevallen word ik al ruim van te voren geboekt.
Willen jullie graag even snel checken of jullie trouwdatum nog beschikbaar is, dan kan dit ook via de whatsapp knop rechtsonder in.

 

WIJ WILLEN GRAAG MEER INFO!