GRATIS TIPS VOORDAT JE GAAT TROUWEN!!

 

YES! Je bent ten huwelijk gevraagd! En nu ?

 

Als je gaat beginnen met het voorbereiden van je eigen huwelijk kan het soms nogal wat vragen opleveren. Waar moet ik beginnen en hoe weet ik zeker dat ik niks vergeet? In welke volgorde kan ik dingen het beste regelen en hoeveel tijd moet ik hier voor in acht nemen? Als bruidspaar is het heel prettig om een aantal aanknopingspunten te hebben die je op weg helpen bij het organiseren van jullie droombruiloft. Op deze pagina ga ik als bruidsfotograaf jullie al een beetje op weg helpen met deze Gratis Tips Voordat Je Gaat Trouwen!

 

Gratis Tips Voordat Je Gaat Trouwen | Stan Bessems Fotografie

 

1.DE TROUWDATUM KIEZEN

Een van de eerste dingen die gedaan worden is het kiezen van een trouwdatum. Wel zo belangrijk, want als er geen trouwdatum vast staat dan kan er ook geen trouwlocatie geboekt worden. Het trouwseizoen is het meest populair in de maanden mei tot oktober. Toch merk ik dat er ook voldoende bruidsparen ervoor kiezen om in de winter te trouwen. Neem als voorbeeld deze toffe bruiloft –> WINTERBRUILOFT
Uit ervaring merk ik dat bruidsparen meestal 9 tot 12 maanden bezig zijn met het plannen van hun bruiloft. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook. Soms word ik als bruidsfotograaf al ruim 1,5 jaar van te voren geboekt.

Populaire trouwdatums.

Houd er rekening mee dat populaire trouwdatums het vaak lastig maken met de gehele planning. Dit omdat waarschijnlijk jullie ideale trouwambtenaar of jullie favoriete locatie al geboekt is op die populaire dag. Het is dan ook slim om een lijstje te maken van jullie meest belangrijke leveranciers en deze het liefst zo snel mogelijk te benaderen. Zelf heb ik ook een lijstje van leveranciers waar ik graag mee werk en waarvan ik weet dat ze top werk leveren. Deze leverancierslijst deel ik graag met jullie, want ik denk graag met jullie mee.

 

Gratis Tips Voordat Je Gaat Trouwen | Stan Bessems Fotografie

 

2. KIES EEN TROUWLOCATIE DIE BIJ JULLIE PAST

Nu jullie een geschikte datum hebben gekozen voor jullie huwelijk, is het tijd om te gaan zoeken naar een geschikte trouwlocatie. In de meeste gevallen zal dit de grootste kostenpost zijn van een bruiloft. Daarom is het belangrijk om te bespreken wat jullie precies willen. Willen jullie een moderne locatie, een industriële locatie of juist een kleine intieme locatie ergens midden in de natuur? Gaan jullie opzoek naar een locatie in de buurt of zoeken jullie het verderop in het land? Of gaan jullie misschien wel heerlijk trouwen in het buitenland zoals het mooie Italië!

Houd er ook rekening mee dat het kan gaan regenen.
Natuurlijk heeft niemand graag regen op zijn bruiloft, maar dit maakt de dag echt niet minder mooi. Kijk wel of jullie favoriete locatie ook een goede sfeer binnenshuis heeft voor als er binnen getrouwd moet worden. Misschien kan er op buiten wel een tent op gezet worden waarin er net zo een mooie sfeer kan gecreëerd worden als buiten zodat jullie droombruiloft net zo mooi wordt als buiten.

EXTRA TIP:

Zijn jullie liefhebbers van lekker eten en drinken? Dan zijn ook hier veel mogelijkheden in.
Gaan jullie voor een barbecue, een buffet of willen jullie graag aan een lange tafel met een chique 5 gangen diner? Spreek van te voren af met de locatie of de cateraar of jullie van te voren een proefdiner mogen komen proeven. Extra reden om lekker te gaan uit eten 😉

 

Gratis Tips Voordat Je Gaat Trouwen | Stan Bessems Fotografie

 

3. DE TROUWAMBTENAAR

De ceremonie kan nogal verschillen. Als jullie kiezen voor een persoonlijke ceremonie met bijvoorbeeld live muziek en persoonlijke trouwgeloftes die jullie zelf hebben geschreven naar elkaar uit te spreken, dan zou het erg jammer zijn als er een ambtenaar staat die 35 a 45 min een standaard praatje vanaf een papiertje voorleest. De BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) is dus behoorlijk bepalend voor de sfeer. Spreek daarom van te voren in een persoonlijk gesprek goed af met jullie trouwambtenaar wat jullie belangrijk vinden voor de speech. Een ceremonie vol met humor of hebben jullie liever een traditionele ceremonie vol met liefde.
De trouwambtenaar kan je ook een vragenlijst laten invullen: zo weet je zeker dat de meest belangrijke punten aan bod komen.

Trouwen in het buitenland

Wil je trouwen op een bijzondere plek, misschien wel in het buitenland? Vraag altijd na bij de trouwambtenaar of hij/zij ervoor open staat om naar het buitenland te vliegen. Zo kom je niet voor een nare verrassing te staan wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn.

Op de website Alle zelfstandige trouwambtenaren zijn meer dan 70 zelfstandige trouwambtenaren te vinden voor elke regio.

 

Gratis trouwtips

 

4. DE BRUIDSFOTOGRAAF

De mooiste dag van jullie leven moet natuurlijk wel worden vastgelegd met unieke foto’s. Maar hoe kom je er nu achter welke fotograaf het beste bij jullie past tussen dat grote aanbod aan fotografen?

Laten we beginnen met het gegeven dat de stijl van zijn/haar foto’s natuurlijk het belangrijkste is, evenals de manier waarop hij/zij fotografeert. Dit is toch het eerste wat je aantrekt. Bekijk daarom altijd iemand zijn portfolio of BLOG . Nadat jullie enkele favoriete fotografen gevonden hebben, kunnen jullie hen een mailtje sturen voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek zullen jullie een goed beeld krijgen over hoe hij te werk gaat en hoe hij is als persoon. Het is van groot belang dat je een goede klik hebben met de fotograaf zodat jullie jezelf durven te zijn op jullie bruiloft. Dit levert immers de mooiste resultaten op.
Een professionele bruidsfotograaf zal jullie voorzien van goede tips, adviezen en hij denkt graag met jullie mee.

Het zou natuurlijk erg leuk zijn als ik een match zou zijn voor jullie…;)

Ik fotograaf op een journalistieke manier afgewisseld met mooie portretten en enkele creatieve beelden die net even iets anders zijn dan anders.
Willen jullie graag contact opnemen om te kijken of jullie trouwdatum nog beschikbaar is?

CHECK BESCHIKBAARHEID !

 

EXTRA TIP

Zoek een professionele bruidsfotograaf en niet de eerste de beste die net begonnen is met fotografie. Het fotograferen van een huwelijk vergt veel kennis en ervaring. Ik hoor dagelijks horrorverhalen dat een fotograaf geen goede back-up heeft gemaakt en hierdoor de foto’s kwijt is geraakt of dat zijn camera het niet meer deed en geen tweede bij zich had. Deze achter de schermen dingetjes zijn voor jullie als bruidspaar niet zichtbaar, maar wel oh zo belangrijk. Je moet er toch niet aan denken dat jullie straks te horen krijgen “sorry, maar ik kan jullie helaas geen foto’s leveren”..!

 

Bruidsfotograaf Mheer - Stan Bessems Fotografie

 

5. SHOPPEN! DE ZOEKTOCHT NAAR EEN JURK EN/OF PAK

Dit onderdeel kan nogal een dingetje zijn. Laat het vooral niet op het laatste moment aankomen, want dat gaat stress opleveren. Niet elke bruidsmodezaak kan snel leveren.
Misschien heb je je hele leven al uitgekeken naar die ene droomjurk of dat perfecte pak of je hebt er helemaal nog niet over nagedacht. Oriënteer je allereerst goed en kijk welke bruidsjurken je wel en niet aanspreken qua stijl. Heb je een geschikte jurk en/of pak op het oog maak dan voor de zekerheid eerst een afspraak met de betreffende bruidsmodezaak. Dan hebben ze in ieder geval alle tijd voor je.

Pas alleen jurken en/of pakken die binnen jouw budget passen om teleurstelling te voorkomen. Het is wel zo verstandig om meerdere jurken en/of pakken te passen. Dan houd je alle opties open. Heb je jouw droomjurk of pak gevonden, slaap er dan eerst nog een nachtje over voordat je je portemonnee tevoorschijn haalt. Zo voorkom je dat je je niet laat meeslepen door de emoties van het moment.

 

Winterbruiloft Maastricht - Stan Bessems Fotografie-1

 

6. DE RINGEN

Bij het zoeken naar mooie trouwringen wordt nog wel eens gedacht “dat komt later wel”. Toch is deze zoektocht soms moeilijker dan je zou denken. Het aanbod is oneindig!
Voor een service op maat en een persoonlijke begeleiding heeft je juwelier de tijd nodig. Meestal zit de levertijd rond de zes weken. Bedenk alvast voordat je naar de juwelier gaat welke kleur, stijl, materiaal en afwerking bij je past. De meeste bruidsparen kiezen nog steeds voor traditionele en tijdloze modellen. Vrouwen combineren hun verlovingsring vaak met een alliance, een trouwring bezet met diamanten. Mannen kiezen vaak voor een meer sober model.
Vaak wordt er in Nederland en België gekozen voor een inscriptie van de trouwdatum en namen in de trouwringen van beide partners.

 

Gratis Tips Voor Als Je Gaat Trouwen | Stan Bessems Fotografie

 

7. DE DJ OF BAND

Zijn jullie van plan om in de avond lekker los te gaan op de dansvloer, dan kan een DJ of band niet ontbreken. Ook hierin is het aanbod enorm! Het meest belangrijke is de ervaring van de DJ of band. Dit kan namelijk jullie feestavond maken of breken. Als een DJ niet de sfeer aanvoelt en daarop inspeelt, dan zal de feestavond waarschijnlijk moeilijk op gang komen. Voordat jullie op zoek gaan, is het van belang welk genre jullie het meeste aanspreekt.

Het is belangrijk om te kijken of jullie een klik hebben tijdens een kennismakingsgesprek, en of de DJ goed naar jullie luistert. Heb je het gevoel dat hij/zij er echt dat feestje van gaat maken waar jullie van dromen? En dat er gelet wordt op wat jullie belangrijk vinden? Dan is hij of zij misschien wel de perfecte DJ voor jullie! Het is ook erg prettig wanneer de DJ bekend is met de locatie. Niet elke locatie is even goed geschikt voor feestjes met muziek.

 

 

8. MIJN LAATSTE TIPS:

  • Boek bij jullie bruidsfotograaf ook een LOVESHOOT! Dit geeft alvast een zeer vertrouwd met jullie fotograaf. Tevens kunnen jullie al wennen om voor de camera te staan en jullie hebben dan ook nog eens toffe foto’s die jullie kunnen gebruiken op bijvoorbeeld jullie trouwkaarten.
  • Boek een goede visagiste en kapster.
  • Zijn jullie niet zo van al dat plannen of hebben jullie een drukke baan en gewoon niet gek veel tijd om dit te regelen, dan is het misschien een goed idee om op zoek te gaan naar een weddingplanner. Hij of zij zal jullie bruiloft van a t/m z regelen zonder dat jullie daar zelf veel tijd aan kwijt zijn.

 

Hopelijk heb ik jullie met deze “Gratis Tips Voordat Je Gaat Trouwen” op weg geholpen met de voorbereidingen voor jullie droombruiloft!

Mochten jullie nieuwsgierig zijn naar wat ik jullie als bruidsfotograaf nog meer te bieden heb, dan zou ik het erg leuk vinden om jullie te ontmoeten.
Ik denk graag met jullie mee.

TROUWDATUM CHECKEN !


 

Trouwen bij Het Rijk Van De Keizer in Amsterdam

Gabriëlla & Partana

Dit was nou echt zo een bruiloft die ik niet snel zal vergeten. Gabriëlla en Partana hadden wel aardig wat tegenslagen te verduren voordat hun grote dag aanbrak. En toch zetten ...
Lees verder

Huwelijksaanzoek bij zonsondergang | Limburg

Deborah & Nick

Ooh wat was dit een spannende avond zeg! Nick, die zijn vriendin als verrassing meenam voor een super toffe loveshoot, had een nog grotere verrassing in petto voor zijn geliefde ...
Lees verder

HET BESTE VAN 2019!

SLIDESHOW

Ik mag terug kijken op een waanzinnig 2019! Prachtige bruidsparen, mooie locaties, bijzondere verhalen en veel liefde voor elkaar. Wat is het toch heerlijk om bruidsfotograaf te m...
Lees verder

Huwelijksfeest in je eigen tuin | Trouwfotograaf Limburg

PATRICK & ADRIENNE

Nu ik deze blog schrijf, mag ik als trouwfotograaf  weer even terug naar deze fantastische dag van Patrick en Adrienne in Zuid Limburg. Een dag met familie, vrienden, emoties ...
Lees verder